Udgivet af Churchdesk , fre d. 28. jun 2013, kl. 16:33

Ved september måneds formiddagsmøde den 11.9. kl. 11- 13 fortæller regionsfeltpræst Gunver Birgitte Nielsen om det at være feltpræst.

Feltpræster har vi kendt til i Danmark siden Grundtvig under Napoleonskrigene opfordrede teologistuderende til at melde sig som frivillig under de danske faner.

Men hvad laver en feltpræst i et moderne forsvar? Hvilken militæruddannelse har feltpræsten bag sig, og hvordan er det at have et kompagni soldater som menighed? Det og meget andet fortæller Gunver Birgitte Nielsen om.

Som regionsfeltpræst er Gunver Birgitte Nielsen tilknyttet ledelsen af Totalforsvars Region Sjælland, som dækker alle hærhjemmeværns enheder på Sjælland og Bornholm. Hun var i efteråret udsendt til de danske styrker ved UNIFIL i Libanon, og i foråret besøgte hun som feltpræst den hjemmeværns enhed, som havde vagttjeneste ved Novo Selo lejren i Kosovo.

Gunver Birgitte Nielsen er til daglig sognepræst Kvislemark, Fyrendal og Førslev, som er tre typiske sjællandske landsogne mellem Næstved og Skælskør.

Herlev er dog hjemmebane for Gunver Birgitte Nielsen, som er født og opvokset her. Hun gik på Borgerdigeskolen og blev i foråret 1970 konfirmeret som en af de allerførste i den dengang helt nye Lindehøj Kirke.

Der er således lagt op til et spændende foredrag med førstehånds beretninger fra en feltpræsts hverdag.

Kategorier 2012