Katalog over Lindehøj Sogn skoletjeneste | Lindehøj Sogn

Her kan du se, hvilke tilbud Lindehøj Sogn har til de lokale skoler. Siden bliver løbende opdateret. Du er også velkommen til selv at komme med forslag til et arrangement. Og naturligvis kan de enkelte tilbud og temaer tilpasses efter dine/jeres ønsker.

 

Besøg kirken

Kom over i kirken og få en rundvisning. En præst og evt. en organist fortæller om alteret, døbefonten, orglet og meget mere. Sådan et besøg kan klares hele året og med forholdsvis kort varsel. Kontakt vores B&U-medarbejder eller en præst.

 

Årstiderne

 

Julevandring for 1. klasse

Julevandring er en vandring gennem julens fortælling, hvor børnene skal spille hhv. engle, hyrder, vise mænd, og Maria og Josef. Vi følger stjernen, de vise mænd og hyrdernes vej til Jesus-barnet i stalden.

Julevandringen arrangeres i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe-Herlev Provsti (FSGH), som også står for tilmeldingen. Hvis du ikke har fået din klasse tilmeldt hos FSGH, så kontakt kirkens B&U-medarbejder (jonas@lindehojkirke.dk), så finder vi nok en løsning.

 

Julegudstjeneste

En traditionel skole-julegudstjeneste med juleevangeliet, julesalmerne og alt, hvad der hører sig til. Nogle skoler i sognet har faste traditioner, andre har ikke. Hvis du ønsker en julegudstjeneste for din klasse, så kontakt B&U-medarbejderen eller en af vore præster.

 

Påskevandring i kirken

Kom over i kirken og deltag i en spændende interaktiv påskevandring. En påskevandring er en tur rundt i kirken, hvor vi har opstillet forskellige "stationer", som hver fortæller en lille bid af påskens historie. Vi vil så vidt muligt gøre stationerne interaktive, således at eleverne selv "deltager" i påskens begivenheder, fx. ved at smage på måltidet skærtorsdag, eller ved at være med til at råbe "korsfæst" langfredag. Niveauet kan tilpasses klasserne, så det skulle være muligt at gennemføre for alle klassetrin fra 2.-4. klasse.

Påskevandringen foregår i Lindehøj Kirke. Tilmelding sker til Børne- og Ungdomsmedarbejderen.

 

Påskefortælling i klassen

Påsken er en af de vigtigste begivenheder i kristendommen. Men hvorfor? Hvad skete der i påsken? Hvorfor måtte Jesus dø? Der er mange spørgsmål, som det er rimeligt nok at stille i forbindelse med påsken. Få en præst eller Børne- og Ungdomsmedarbejderen til at komme over på skolen og fortælle, hvad der skete i påsken.

 

Om kristendommen


Døden

En præst fortæller, hvad der sker, når man dør. Hvad sker der helt konkret, fx. ved en begravelse? Samtale med eleverne om det vanskelige ved døden - savnet og sorgen; det at miste. Og hvad tror vi, der sker efter døden? Er der et håb? Og hvilket håb?

Undervisningen kan holdes både i klassen, i kirken, på kirkegården eller som en kombination. Kontakt en af kirkens præster.

 

Film, frelse og kristendom

Mange nyere film er inspireret af filosofiske og/eller religiøse tanker, se fx. The Matrix, Narnia, Ringenes Herre osv. Dennis Jelstrup (sognepræst i Lindehøj Kirke) har specialiseret sig i at tolke film i lyset af kristendommen. Han vil med temaet "Film, frelse og kristendom" sætte fokus på kristendommens budskab med baggrund i filmene.

Tilbuddet er primært rettet mod de ældste klasser. Undervisningen kan foregå på skolen eller i kirken. Kontakt Dennis Jelstrup.

 

Historien om Luther

Luther og reformationen fylder meget i vores historie og vores forståelse af kristendommen, og det er grundlaget for vores Danske Folkekirke. Desuden er mange andre ting i vort samfund og måde at tænke på også præget af den kamp, der blev udkæmpet dengang for ca. 500 år siden. Vi stiller gerne vores viden om Reformationen og Luther til rådighed, fx i forbindelse med historie- eller kristendomsundervisning. Evt med udgangspunkt i "Luther" -filmen.

Undervisningen kan foregå på skolen eller i kirken. kontakt en af vore præster eller Børne- og Ungdomsmedarbejderen.

 

1000 spørgsmål til præsten

Indimellem kan det være vanskeligt at besvare alle spørgsmål. Her har du som lærer muligheden for at lade eleverne stille de svære spørgsmål til en af vore præster. Præsterne har en lang teologisk uddannelse og er vant til at få mange vanskelige spørgsmål om kristendommen, Gud og 'alt det der'.

Det kan være godt at lade eleverne overveje nogle spørgsmål på forhånd, så der er noget at gå igang med. Alle spørgsmål er velkomne, men drejer det sig om spørgsmål om andre religioner, vil vi dog gerne have lidt forberedelsestid.

 

Andre temaer


Nøglen til C.S. Lewis

C.S. Lewis er pludselig blevet interessant igen med den nye Narnia-film: Løven, heksen og garderobeskabet. Og mon ikke der er flere på vej... Men C.S. Lewis har også skrevet meget andet. Niels Jørn Fogh (sognepræst i Lindehøj Kirke) har læst meget af C.S. Lewis, og vil gerne forsøge at give en "nøgle" til bedre at forstå bl.a. Narnia filmene.

Tilbuddet er primært rettet mod de ældste klasser, men kan dog tilpasses de lidt yngre. Undervisningen kan foregå på skolen eller i kirken. Kontakt Niels Jørn Fogh.

 

YFC-bands

Youth For Christ er en organisation, som bl.a. sørger for at vi kan få udenlandske bands billigt til Danmark. Konceptet går ud på at invitere et band til at komme i 3 uger og så bruge dem så meget som muligt. På den måde bliver det naturligvis billigere de enkelte steder, bandet spiller. Lindehøj Kirke har gennem mange år haft kontakt med YFC og har flere gange årligt besøg af disse bands. Vi har dem ofte flere dage og tilbyder skolerne at bruge dem til koncert, undervisning m.m. i formiddagstimerne.

Hvis du gerne vil have besøg af sådan et band på din skole, så vær opmærksom på, hvornår der næste gang kommer en indbydelse. Ellers er du naturligvis altid velkommen til at spørge kirkens B&U-medarbejder.