Skoletjenesten er kirkens tilbud til skolerne i sognet, og vi har meget at tilbyde - især i forhold til kristendomsundervisningen.

Lindehøj Sogn har både sin egen skoletjeneste, og så er vi med i samarbejdet om Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe-Herlev Provsti.

Hvorfor skoletjeneste?

Faget Kristendom fylder ikke meget på skoleskemaet. Alligevel er det et fag, der jævnligt debatteres. For kristendomsfaget handler ikke kun om at oplyse om tro og trosretninger, det handler i ligeså høj grad om vores danske kulturarv. Kristendomsfaget er på den måde også med til at fortælle vore børn, hvorfor vi danskere er, som vi er. Og samtidig er faget naturligvis også med til at føre kulturen videre til den opvoksende generation.

Desuden er kristendom nu blevet eksamensfag, hvorfor der naturligt kommer mere fokus på faget.

De krav, der ligger til fagets indhold, er følgende (bemærk dog, at der her ikke tages hensyn til klassetrin):

• Bibelske fortællinger
  • Livsfilosofi og etik
  • Kunst og symboler
  • Andre livsopfattelser
  • Kristendommen i historisk og nutidig sammenhæng

Kristendommen er kirkens ekspertområde, og vores særlige opgave er at formidle kristendommen til vores lokalområde. Derfor finder vi det også naturligt at tilbyde vores hjælp og ekspertise til skolerne i vort sogn.

Vores ekspertise rækker også længere end til kristendomsfaget. Kirken har også ekspertviden indenfor musik, historie, litteratur, kunst osv. Kun fantasien sætter grænser for, indenfor hvilke områder kirken kan være en relevant sparringspartner for skolen.

Hvis du ønsker at høre mere eller har spørgsmål er du velkommen til at kontakte kirkens Børne- og ungdomsmedarbejder HER.