Børnekirke til gudstjenester | Lindehøj Kirke, Tvedvangen 175

Børnekirke er et tilbud til alle børn mellem 0 år og 7. klasse.

Så vidt muligt er der børnekirke hver søndag. Det varierer, om det er ved gudstjenesten i Lindehøj Kirke eller om det er i Birkholm Kirkesal. Det vil fremgå af hjemmesiden og af gudstjenestefolderen, hvor der er børnekirke.

Når vi har gudstjeneste om søndagen, så er det for ALLE aldre! Det betyder også der sker nogle særlige ting for børn, som vi prioriterer højt - Børn og unge er både kirkens fremtid og nutid! 
Vi har altid bibelfortælling inde i kirken for alle, hvorefter der er mulighed for at arbejde videre med bibelfortællingens tema til børnekirke på mange forskellige måder alt afhængig af aldersgruppen, temaet og børnelederne. Vi sætter stor værdi i, at alle aldre kan være samlet både i første og sidste del af gudstjenesten til sang, bøn, nadver, bibelfortælling mm., da vi er én kirke. Samtidig er det en god mulighed at gå ud med børnene til børnekirke for at tilgodese flere af deres behov. 

Bibelfortælling

Inde i kirken til gudstjeneste har vi altid ca. 10 min. med bibelfortælling og børnesange. Her kommer børnene op foran, og kommer tæt på det, der sker. Man ved aldrig, om det er Josef, David eller en som har været tæt på Jesus, som kommer ind af døren, andre gange fortæller, viser og illustrerer en af børnelederne på en spændende og kreativ måde, hvad søndagens tekst handler om. Det er til glæde og gavn for både børn og voksne.
Børnesangene er en god blanding af sange med gang i og stille sange, men der er som regel fagter til, så alle kan følge med.

Børnekirke

Efter bibelfortællingen og børnesangene går alle børn fra 0 år til 7. klasse, som har lyst med over til børnekirke i Annexet (Lindehøj Kirke) eller i Sognehuset (Birkholm Kirke). Her har vi ca. 30-45 min. sammen med børnene, mens der er prædiken i kirken, og kommer tilbage til nadver. Til børnekirke er der god mulighed for at arbejde med bibelfortællingens tema på forskellige måder. Herunder kan du læse om de forskellige aldersgrupper og hvordan det foregår: 

 • Midi - 0-5 år (Børnehavebørn): Mere info kommer...
 • Maxi - 0.-2. klasse: Mere info kommer...
 • Tween - 3.-7. klasse: Her samles de ældste børn sammen med en leder. Tween kan se forskelligt ud alt efter hvad temaet er og hvilken leder, som er ansvarlig, men der er dog nogle elementer, som går igen. Vi bruger altid tid på at lave en velkomst/navnerunde. Dernæst snakker eller laver vi noget, som omhandler dagens emne og tekst fra bibelen: Spørgsmål, dialog, quiz, aktivitet, personlige historier, illustrationer eller lignende. Nogle gang får børnene en ting med hjem, som kan minde børnene om emnet. Vi beder altid sammen, som fx gøres ved at sende en bedeterning rundt, så børnene kan bede inde i sig selv eller højt, når de har bedeterningen. Til sidst men ikke mindst laver vi altid noget spas og sjov sammen i form af en leg eller aktivitet. Nogle gange leger vi både til at starte med, så vi lige får rusket lidt op og lært hinanden lidt at kende, og til sidst for at udnytte tiden til at styrke fællesskabet.
Børneteamet består af frivillige

Vi er så privillegeret at have et børneteam med forskellige børneledere til at være sammen med børnene søndag efter søndag. De står til rådighed og byder ind på gudstjenesterne, og gør en kæmpe indsats, for at søndagens gudstjeneste også skal være en god oplevelse og et godt fællesskab for børnene! Vi oplever rigtig mange børn til gudstjenesterne, derfor er der altid brug for hænder, hjælp og meget mere. Kontakt gerne B&U-medarbejderen (se nederst på siden, hvis du ønsker at høre om de forskellige behov. 

 

Hvis du ønsker at hjælpe om søndagen med børnene til børnekirke, så kontakt Børne- og Ungdomsmedarbejderen:
Jonas Ægidius, tlf: 40402130 eller email:
jonas@lindehojkirke.dk

 

Ressourcer

Her på siden vil løbende blive delt ressourcer, der kan være en hjælp og inspiration til ledere af Børnekirke.

Små lege og konkurrencer

er et lille hæfte med lege og konkurrencer, som er let at stille op, og som ikke er tidskrævende. De er især gode, hvis du har lidt tid til overs.

små_lege_og_konkurrencer

Sanghæfte til Lindehøj Kirkes børnehjørne

er et lille hæfte med nogle få enkle sange i, som er særligt målrettet børnene i før-skolealderen.

sanghæfte_til_børnehjørne

 

Materialer til Børnekirke

Der er en række forskellige materialer til rådighed for dig, når du skal holde børnekirke.

I Annexet i Lindehøj Kirke har vi:
 • Flonellograf - findes ovenpå skabet i depotet ved siden af caféen. Husk at lægge alle delen pænt på plads efter brug.
 • Hånddukker. Der ligger et par papegøje-hånddukker i kælderen. Desuden findes nogle dukker til dukketeater i depotet, som også gerne må bruges.
 • Dukketeater - i børnelokalet ovenpå skabet.
 • Whiteboard til at tegne og skrive på. Den hænger på væggen i børnelokalet.
 • Tusser, lim, sakse, papir findes i skabene i børnelokalet eller i kælderen.
 • Blandet legetøj
 • Boomblaster (stor ghettoblaster)
 • Saftevand og kiks findes i køkkenet i børnekirkepapkassen.

 

I Birkholm Sognehus har vi:
 • Tusser, lim, sakse, papir findes på hylde i depotet, hvor der også er stole.
 • Whiteboard
 • Boomblaster (stor ghettoblaster)
 • Legetøj findes i samme depot.
 • Saftevand og kiks findes i køkkenet i børnekirkepapkassen.

 

Hent inspiration

Her er nogle gode links, hvis du ønsker at hente inspiration hos nogle andre:

www.detmedgud.dk

www.soendagsskoler.dk (Kontakt B&U-medarbejderen for login til børne-, junior- og kirkefrø)

www.barnetro.dk

www.opdagnyt.dk

http://fdf.dk/aktivitetsideer/legedatabasen/

http://www.calvarywilliamsport.com/5a72.htm

http://www.coloringbookfun.com/christian.html